[RESENHA] - Aquele Garoto e as Gemas da Virtude - Marcel Nilo


   Aquele garoto e as gemas da virtude é o primeiro livro da série escrita por Marcel Nilo. Se você pensa que esse é só mais um livro para crianças, você está errado! Tem bode falante sim, mas é um livro incrível!


Título: Aquele Garoto e as gemas da virtude

Autor: Marcel Nilo

Páginas: 254
Editora: Inverso
Lançamento: 2016

  Certa vez um pequeno gnomo de cabeça avantajada e riso pastelão contou a seguinte história: “Um dia, aquele garoto sem mágica das terras de Lá entrou em nosso mundo com o coração aflito em desespero. Mal sabia ele que essa aflição o colocaria em um caminho de aventuras e descobertas incríveis em busca das já esquecidas Gemas da Virtude. Este livro conta a história desse garoto, e você deveria conhecer nosso mundo com ele. ” De repente, algo inusitado ficou claro: o gnomo havia desaparecido e sua voz ecoava pelas montanhas como o eco do vento, deixando para trás o livro que você tem em mãos



   O livro conta a história de Julian, um menino muito esperto e com uma imaginação bastante fértil. Julian não leva uma vida típica, sempre ao lado dos seus melhores amigos (Sr Bigodes e um Bode falante) ele enfrenta altas aventuras até que uma missão maior do que ele espera passa ser o único jeito de ajudar quem ele mais ama.

   Julian descobre que sua mãe está muito doente e só há um jeito de salva-la. O espirito da floresta revelou a ele a única forma de fazer sua mãe ficar curada, ele precisa embarcar em uma jornada onde seu foco é encontrar as Gemas da Virtude.



   Com um história bem mágica, nos deparamos com duendes, monstros e principalmente um feiticeiro om desejo de dominar o mundo que é fundamental na aventura.

   A escrita de Marcel Nilo é muito agradável e pouco cansativa. Li o livro em cinco dias e não tive grandes problemas em identificar as mensagens que ele queria passar. A narrativa em terceira pessoa passa a ser um ponto muito positivo que vou explicar um pouco melhor depois, ta?

   Quando pensamos que a história já tinha tomado um rumo e que o final era óbvio, adivinha? Marcel Nilo dá um tapa na nossa cara e mostra que não tá de brincadeira! Com uma pitada de reviravolta, sentimos uma nova perspectiva da história e afinal, quem não ama livros assim?


O livro tem diversas ilustrações e confesso que foi o que me chamou atenção logo de cara. Já tinha visto o livro e me apaixonei por todo o cuidado que foi empregado ali. Quando comecei a ler tive a mesma sensação, o livro não seria o mesmo sem elas.

A editora Inverso caprichou e caprichou MUITO! Foi o primeiro livro que li da editora e a experiencia foi espetacular. É um dos livros mais bonitos da minha estante e é bastante notável toda a dedicação e cuidado para fazer o livro.


O que mais gostei:


  A narrativa. Tinha muito tempo que não lia um livro com narrativa em terceira pessoa e foi algo muito marcante para mim. Estava em uma "ressaca literária" _ Clique aqui para ler mais sobre o assunto _ e não me via lendo um livro em terceira pessoa nem tão cedo. Não sei se isso também acontece com vocês, mas quando estou com problemas de leituras eu prefiro ler um livro mais ligth e de preferência que a narrativa seja em primeira pessoa. Acho que consigo me entregar mais a história e fica interessado e é claro, me livrar da ressaca. 

O que não gostei:


  Não consegui identificar grandes problemas no livro, nada que pudesse tirar todo o mérito e satisfação que a leitura me trouxe. 

Avaliação:

Como deixei bastante claro na resenha, eu amei o livro! O avaliei em 4, pois em certos momentos senti que estava faltando alguma coisa, mas tenho fé que as perguntas que tenho serão respondidas em uma continuação da série.


  E aí? O que acharam do livro? Eu simplesmente amei e recomendo a todos que queiram uma leitura bem sessão da tarde, mas com uma pitada de aventura. Comente o que você achou da resenha e se já leu conte um pouco sobre sua experiência, ok?


adf.ly/1bED3l


10 comentários:

  1. Eu gosto muito de livros que tenham ilustrações, me fazem ficar mais ambientada na história e mostram o capricho e o cuidado com o livro, né? A história parece ser bem fantasiosa, gostei ^^ livros de fantasia são ótimos! Parabéns pela resenha!



    http://nebulosadeflores.blogspot.com.br (meu blog foi inaugurado hj, se puder ajudar com uma visita e/ou seguindo eu agradeço muito ♡).

    ResponderExcluir
  2. Evden eve nakliyat kayseri şehiriçi ve şehirdışı nakliyat ihtiyacınızda çözümler üretiyoruz. Asansörlü nakliyat hizmetimizle eşyalarınıza zarar vermeden taşıyoruz.
    https://www.emniyetevdeneve.com/ Kayseri evden eve Nakliyat ambalajlı şehirlerarası nakliyat sigortalı marangozlu elemanlı güler yüzlü ekibiyle 7 /24hizmetinizde https://www.emniyetevdenevenakliyat.com/

    ResponderExcluir
  3. Kayseride evden eve nakliyat hizmeti veren firmamız en uygun ve kaliteli hizmeti
    Kayseri Evden eve nakliyat Bir değil bin müşteri ilkesiyle yola çıkan kayseri evden eve Nakliyat firma olarak 2000 yılından beridir şehir içi ve şehirler arası Evden eve nakliye anlamında İstanbul"un en köklü geçmişe sahip Evden eve nakliye firmalarından biridir.Kendini günden güne geliştirmeyi amaç edinmiş sektördeki yenilikleri sürekli takip eden geniş araç filosuyla siz değerli müşterilerimize hizmet vermekten onur ve mutluluk duyarız.Evden Eve kayseri evden eve Nakliyat firmasını tercih ettiğiniz teşekkür eder sizi mahcup etmemek adına elimizden gelenin fazlasını yapmak için sürekli yenilik ve gelişim içindeyiz.
    taşımacılık, asansörlü nakliyat, sigortalı nakliye, ücretsiz ekspertiz, depolama hizmetleri ile
    Kayseri evden eve nakliyat;Kayseri içi ve şehirler arası nakliye

    Kayseri 'da Evden eve nakliyat,




    Zaten genel olarakkalite standartları altındadır. Hem kaliteli bir hizmet alabilecek hem de en uygun ücretleri ödeyeceksiniz. Eşyaların toplanması esnasında kullandığımız paketleme ekipmanlarımızı önceden belirlediğimiz eşya kapasitesine göre yanımızda getirmekteyiz. Örneğin cam bir eşyanın sarıldığı paketler ile giysilerin konulduğu paketler birbirinden farklı olacaktır. Buna göre maliyetleri hesaplar ve size en uygun tarifeyi sunarız. Alanında uzman ekip çalışanlarımız ile olarak sizlere hizmet sunmaktayız. Eşyalarınızın evinizde paketlenmesi, darbelere dayanıklı çelik kasalı araçlarla taşınması ve gidilen adreste de aynı usulle eşyalarınızın yerleştirilmesini sağlarız.

    Kayseri şehirlerarası evden eve nakliyat fiyatlarımız
    Kayseri şehirlerarası  nakliyat
    evden eve nakliyat şirketleri

    Kayseri Evden Eve Nakliye Kayseri Evden Eve Fiyat
    konusunda insanların en çok düşündüğü konu fiyattır?

    ResponderExcluir
  4. Kayseri Evden Eve Nakliyat sektöründe

    Kayseri evden eve taşıma ve nakliyat https://www.emniyetevdenevenakliyat.com/ alanında firmamız şehir içi taşıma dan ve şehirlerarası nakliye alanında. Kayseri evden eve nakliyat  Başarılı bir geçmiş ve deneyime sahip Kayseri emniyet nakliyat olarak firmamız , müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda verilecek olan hizmeti en hızlı ve uygun şekilde sunmaya çalışmaktadır. Genelde taşımayı dert edip stres haline dönüştüren müşterilerimiz için kurumsal çözümler üreterek bu stresi azaltmaya yardımcı olan Firmamız kayseri den evden eve nakliye şirketiyiz.





    Daha önceki yıllarda olduğu gibi, günümüzde de nakliye işini amatörce yapmakta olan sayısız firma bulunmaktadır. Müşterilerine hiçbir güvence vermemekte olan firmalar maddi, manevi yaşanan tüm olumsuzluklar karşısında hiçbir telafi yolu göstermemekte olup, bu yüzden de müşterilere ekstra masraflar çıkmaktadır. Oysaki Kayseri evden eve nakliyat firmaları yapmış oldukları işin ne denli önemli olduğunun bilincinde olarak müşterilerine tüm güvenceleri sunmaktadırlar. Firmalar bünyesinde çalıştırılmakta olan ekibin her bir elemanı taşımış oldukları eşyaların değerlerinin farkında olarak ve sanki kendi eşyalarıymış gibi gerekli özeni göstermektedirler.





    https://www.emniyetevdeneve.com/

    Kayseri evden eve nakliyat Taşınıldığı zaman gerekli kolilemeleri de yapan Kayseri evden eve nakliyat sizleri birçok yükten kurtaran güvenilir nakliye şirketi ünvanını kazanmıştır. Nakliye sürecinde gerekli bilgi birikimine sahip olan Kayseri emniyet Nakliyat taşıma sistemini detaylı şekilde adım adım sizlere anlatacaktır;

    Kayseri evden eve nakliyat  Ekspertiz hizmetinin sunulması ; ev taşıma ihtiyacı olan müşterilerimiz için ön bilgiyi sunarak taşınacak olan yeri ve eşyayı keşfederek detaylı fiyat çalışması yapılır.

    ResponderExcluir

  5. kayseri vinç sektöründe geniş araç yelpazemiz ve deneyimli operatör ekibimizle makine taşımacılığı, jeneratör taşımacılığı, ATM kabin taşımacılığı, konteyner taşımacılığı, iş makineleri, cam montajları, pres makineleri, pvc makineleri gibi birçok alana hizmet verip kaldırma ve taşıma işlemlerini gerçekleştiriyoruz.

    Oktay vinç ailesi İç Anadolu bölgesinin hemen hemen her yerine vinç hizmeti veren kurumsal bir şirket olup, Kayseri’ de vinç sektörünün önderi ve öncüsü konumundadır. Vinç operatörlerimizin aldığı eğitimler ve yılların vermiş olduğu saha tecrübelerimizle, Kayseri kiralık vinç hizmetini sıfır hata ile tamamlıyoruz. Vinçlerimizi kullanan kişiler, müşterilerimizin değerli eşyalarının taşınmasında en ufak bir hata olmaması için her türlü eğitime ve tecrübeye sahip güvenilir kişiler arasından seçilmiştir.

    ResponderExcluir
  6. kayseri çiçekçi Doğrudan Türkiye'de kendi yerel çiçek ağı ile Çiçek Siparişi Göndermek için yeni ve eşsiz bir yol. Çiçekçiler ile anlaşma değil kendi dükkanları ile, aynı gün içinde gönderilmek üzere Çiçek Siparişiniz için, birbirinden güzel çiçek düzenlemelerini sevdiklerinize teslim eden bir Web sitesi. Türkiye’de kendine ait çiçek dükkanları ile, yüzlerce Çiçek Siparişi ve onların tek tek çiçek ve hediyelerini tasarlayarak sevdiklerine ulaştırılır.

    Türkiye’de aynı gün içinde Çiçek Siparişi için tüm çiçek ve düzenlemeler bulunmaktadır. Çiçek dükkanlarımızdan, Türkiye'de aynı gün için çiçek teslimatı yapmaktadırlar. Web sitemizi kullanarak aynı gün Türkiye'de çiçek siparişi, verebilirsiniz ve Türkiye'de çiçek sunan dükkanlarımızı seçebilirsiniz. Türkiye’de anlaşmalı Çiçekçiler ile değil kendi Çiçek dükkanlarımız ile çalışmak daha büyük, daha güzel bir buket ve tam zamanında teslimat ve fiyat konusunda mükemmel bir hizmet anlamına gelir.

    ResponderExcluir